ADVIES     TRAINING     IMPLEMENTATIE

Vastgoed dossiers op orde! 

Lees hier de Blog van onze Sjoerd Beun

” Een pittige maar heerlijke klus waar ik als Joyful Producer enthousiast van wordt! “

Voor het Rijksvastgoedbedrijf ben ik “Joyful Producer Sjoerd” als projectleider bezig met een mooi project waarmee vastgoeddossiers in deze organisatie op orde worden gebracht.  

Om te beginnen hebben wij (ik en mijn team) de huidige knelpunten met betrekking tot vastgoeddossiers in kaart gebracht. Onze focus ligt daarbij op vastgoeddocumenten; dat zijn documenten welke het Rijksvastgoedbedrijf vanuit eigen normen of wettelijke regelgeving nodig hebben, bij het beheer van haar vastgoed. 

De huidige problematiek hebben wij kwalitatief in kaart gebracht, door interviews met meer dan 40 medewerkers van verschillende afdelingen te doen. Hierbij is de focus op medewerkers gelegd die vanuit hun werk vastgoeddocumenten nodig hebben of opleveren, bijvoorbeeld vanuit projecten. 

De uitkomsten, voelde iedereen deels natuurlijk al aan, hebben we kwalitatief, met bijvoorbeeld quotes, kunnen vastleggen. Als probleempunten noemden de geïnterviewden onder andere: 

  • Onbekendheid met, en beperkingen van het DMS 
  • Geen uniforme werkwijze binnen de afdeling en/of de hele organisatie 
  • Vastgoeddocumenten staan op verschillende locaties opgeslagen 
  • Dossiers zijn niet compleet 
  • Verschillende versies van een document in omloop 

Verschillende punten hebben we kwantitatief kunnen maken. De kwantitatieve uitkomsten gaan wij overzichtelijk aan het Management binnen de organisatie presenteren. We hebben uiteraard ook al nagedacht over verschillende oplossingsrichtingen, zoals;  

  • Verbeteringen in de organisatie doorvoeren waarvan het doel is, dat er uiteindelijk voor elk vastgoedobject (dat in beheer is), één vastgoeddossier is. Met instructies welke vastgoeddocumenten daarin thuishoren, die vervolgens met een aantal metadata in het dossier worden opgeslagen en daardoor makkelijker en sneller vindbaar zijn.  
  • Andere verbeteringen waaraan gedacht is om één uniforme werkwijze met betrekking tot vastgoeddocumenten door de hele organisatie heen te implementeren. 

Een pittige maar heerlijke klus waar ik als Joyful Producer enthousiast van wordt! 

Sjoerd Beun  

T: +31 6 202 759 52 

Mail: sjoerd.beun@www.thebimpractice.nl 

Sjoerd Beun

Tijd om te gaan

Lees hier de Blog van onze Lisa Dol. Na een prachtig jaar samenwerken, groeit ze door naar Wyzer “Eigenlijk begin je ergens, na een tijdje verandert het en dan werk je aan je vertrek.” Soms sta je op een tweesprong van keuzes. Ga ik door omdat ik het hier fijn vindt of kies ik voor mezelf om te groeien? Dit is misschien wel een van de lastigste keuzes als je merkt dat je niet meer op je plek bent. Een van de eerste dingen die Dirk Jan tegen me zei toen ik hier begon was: “eigenlijk...

Doe maar zo’n BIM adviesje…

Laatst was ik (Dirk Jan) bij weer bij een oude klant, waar we in het begin van ons bedrijf BIM-advies mochten geven. Dit bevestigde een patroon dat, pijnlijk, vaak voorkomt in de consultancy. Het was ondanks dat een leuk gesprek, met veel herkenning over wat er nu speelt. Zo af en toe bezoek ik een “oude” klant om te horen hoe het gaat. Met the BIM practice hebben we hier advies gegeven en daarna zijn ze zelfstandig doorgegaan, ik ben dan na een tijd nieuwsgierig hoe het gaat. In de eerste...

Corporaties: financially driven?

Een fundamenteel recht in Nederland is dat iedereen prettig kan wonen, maar hoe zit dit met de financiering van betaalbare huurwoningen? Woningcorporaties leveren daar een onmisbare bijdrage aan. Corporaties zorgen voor betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit voor mensen die op de woningmarkt moeilijk passende huisvesting kunnen vinden. In deze blog vertelt Sjoerd je alles over deze gedrevenheid…   Maar er zijn grote uitdagingen op de woningmarkt. In de eerste plaats is de (sociale)...