ADVIES     TRAINING     IMPLEMENTATIE

Tijd om te gaan

Lees hier de Blog van onze Lisa Dol. Na een prachtig jaar samenwerken, groeit ze door naar Wyzer

“Eigenlijk begin je ergens, na een tijdje verandert het en dan werk je aan je vertrek.”

Soms sta je op een tweesprong van keuzes. Ga ik door omdat ik het hier fijn vindt of kies ik voor mezelf om te groeien? Dit is misschien wel een van de lastigste keuzes als je merkt dat je niet meer op je plek bent. Een van de eerste dingen die Dirk Jan tegen me zei toen ik hier begon was: “eigenlijk begin je ergens, na een tijdje verandert het en dan werk je aan je vertrek.” En zo gaat dat echt. 

The BIM practice is een plek waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat en dat blijkt ook uit deze stappen. Jezelf ontwikkelen en daarbij cursussen, trainingen en opleidingen volgen is belangrijk, niet alleen voor de werkgever, maar ook voor jezelf. Vanaf het moment dat je binnenkomt als Joyful Producer start je met het ontwikkelproces. Een ontzettend mooie kans die je aangereikt krijgt. Je begint met de ACT-scan bij Donald. Uit deze scan komen je krachten en schaduwen naar voren, wil je hier nu meer over weten? Lees dan even het interview met Donald op onze site. 

Dit is eigenlijk een heel mooi vertrekpunt om te kijken hoe je in het team valt en waar je goed in bent. Voor mij gaf het handvatten om uit te vinden waar ik mijn focus op kon leggen. Het is een kader om ervoor te zorgen dat je makkelijker een keuze kan maken op de ontwikkelingen die je door kan maken. Voor mij was het een handvat om te kiezen voor een copywriting cursus omdat taal zeg maar echt mijn ding is. 

Als net afgestudeerde kwam ik binnen bij the BIM practice. Ik had ideeën, bepaalde kennis en ik was vooral even klaar met leren. Alleen zodra je in de praktijk start begin je pas écht met leren. Ik leerde over mezelf, over het vak, ik werd zelfstandig(er), maar ik werd vooral volwassen. Een eerste echte baan zorgt voor verantwoordelijkheidsgevoel en ontwikkeling op alle vlakken, niet alleen waar je voor gestudeerd hebt. 

Het is mooi om zo’n start te maken. Op een open manier leren van fouten, ontwikkelen en coaching krijgen waar dat nodig is. Daarnaast met de handvatten van een ACT-scan en emotioneel lichaamswerk maak je flinke sprongen. Ik denk dat ik me geen betere, vliegende start had kunnen wensen dan op deze plek. Ik heb niet alleen iets geleerd als professional, maar ook zeker over mezelf. Er dat is iets wat ik voor de rest van m’n leven meedraag. Werken bij The BIM Practice heeft niet alleen impact op je carrière, maar ook op jou als mens.

Vastgoed dossiers op orde! 

Lees hier de Blog van onze Sjoerd Beun " Een pittige maar heerlijke klus waar ik als Joyful Producer enthousiast van wordt! " Voor het Rijksvastgoedbedrijf ben ik “Joyful Producer Sjoerd” als projectleider bezig met een mooi project waarmee vastgoeddossiers in deze organisatie op orde worden gebracht.   Om te beginnen hebben wij (ik en mijn team) de huidige knelpunten met betrekking tot vastgoeddossiers in kaart gebracht. Onze focus ligt daarbij op vastgoeddocumenten; dat zijn documenten welke...

Doe maar zo’n BIM adviesje…

Laatst was ik (Dirk Jan) bij weer bij een oude klant, waar we in het begin van ons bedrijf BIM-advies mochten geven. Dit bevestigde een patroon dat, pijnlijk, vaak voorkomt in de consultancy. Het was ondanks dat een leuk gesprek, met veel herkenning over wat er nu speelt. Zo af en toe bezoek ik een “oude” klant om te horen hoe het gaat. Met the BIM practice hebben we hier advies gegeven en daarna zijn ze zelfstandig doorgegaan, ik ben dan na een tijd nieuwsgierig hoe het gaat. In de eerste...

Corporaties: financially driven?

Een fundamenteel recht in Nederland is dat iedereen prettig kan wonen, maar hoe zit dit met de financiering van betaalbare huurwoningen? Woningcorporaties leveren daar een onmisbare bijdrage aan. Corporaties zorgen voor betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit voor mensen die op de woningmarkt moeilijk passende huisvesting kunnen vinden. In deze blog vertelt Sjoerd je alles over deze gedrevenheid…   Maar er zijn grote uitdagingen op de woningmarkt. In de eerste plaats is de (sociale)...