ADVIES     TRAINING     IMPLEMENTATIE

Software… Hoe kies je dat?!

Voor een klein architectenbureau moest ik (Veerle) een advies schrijven voor het implementeren van BIM. Hierin worden BIM-documenten, software, hardware en opleiding besproken. Voor het softwareadvies ben het internet in gedoken. Ik werk als BIM-coördinator, dus ik hoor best veel software programma’s die worden gebruikt. Toch zag ik door de bomen het bos niet meer.

 

BIM is een trend en er willen veel mensen mee op die trein. Helemaal terecht natuurlijk, want BIM is ook heel leuk en handig. Maar hierdoor zijn er zoveel programma’s gekomen om dan “even” een goed software programma te kiezen is niet zo makkelijk…

 

Waar begin je?

Ik ben sites gaan zoeken waar de programma’s waren vergeleken en in een ranking zijn geplaatst. Dit was een prima begin, maar er werd niet altijd verteld waarom de een “beter” was dan de ander. Ik had nu wel wat programma’s die goed werden aangeschreven, dus ik ben deze gaan onderzoeken. Dan komt het volgende probleem. Modelleurs zijn blijkbaar geen review makers. Het enige wat ik kon vinden waren verkooppraatjes en filmpjes. Hierin, zoals het woord al doet denken, worden de programma’s verkocht en dus opgehemeld. Daar had ik niks aan.

 

Elk programma is fantastisch, kan alles en doet intuïtief precies hetgeen wat jij wilde doen! Ongelooflijk. Dit is natuurlijk ongeloofwaardig, want elk programma heeft zijn voor- en nadelen. Verder zijn natuurlijk de voordelen voor een aannemersbedrijf of een groot architectenbureau, anders dan voor een kleine. Dus hoe kom je er nou achter wat een goed programma is en wat niet?

Mijn advies is…

Heel eerlijk: ik weet het nog steeds niet. Ik denk dat het de beste manier is, om het te testen en dan te kijken wat het beste bij jouw bedrijf past. En als je dit dan hebt gedaan zou het heel fijn zijn als je dit op het internet kan zetten. Dan kunnen andere bedrijven weer net wat makkelijker een keuze maken. Behalve als er ondertussen weer 4000 nieuwe programma’s zijn natuurlijk.

 

 

Vastgoed dossiers op orde! 

Lees hier de Blog van onze Sjoerd Beun " Een pittige maar heerlijke klus waar ik als Joyful Producer enthousiast van wordt! " Voor het Rijksvastgoedbedrijf ben ik “Joyful Producer Sjoerd” als projectleider bezig met een mooi project waarmee vastgoeddossiers in deze organisatie op orde worden gebracht.   Om te beginnen hebben wij (ik en mijn team) de huidige knelpunten met betrekking tot vastgoeddossiers in kaart gebracht. Onze focus ligt daarbij op vastgoeddocumenten; dat zijn documenten welke...

Tijd om te gaan

Lees hier de Blog van onze Lisa Dol. Na een prachtig jaar samenwerken, groeit ze door naar Wyzer “Eigenlijk begin je ergens, na een tijdje verandert het en dan werk je aan je vertrek.” Soms sta je op een tweesprong van keuzes. Ga ik door omdat ik het hier fijn vindt of kies ik voor mezelf om te groeien? Dit is misschien wel een van de lastigste keuzes als je merkt dat je niet meer op je plek bent. Een van de eerste dingen die Dirk Jan tegen me zei toen ik hier begon was: “eigenlijk...

Doe maar zo’n BIM adviesje…

Laatst was ik (Dirk Jan) bij weer bij een oude klant, waar we in het begin van ons bedrijf BIM-advies mochten geven. Dit bevestigde een patroon dat, pijnlijk, vaak voorkomt in de consultancy. Het was ondanks dat een leuk gesprek, met veel herkenning over wat er nu speelt. Zo af en toe bezoek ik een “oude” klant om te horen hoe het gaat. Met the BIM practice hebben we hier advies gegeven en daarna zijn ze zelfstandig doorgegaan, ik ben dan na een tijd nieuwsgierig hoe het gaat. In de eerste...