ADVIES     TRAINING     IMPLEMENTATIE

Online training: easy does it!

Het is even wennen nu we bijna allemaal thuis moeten werken, maar dat betekent natuurlijk niet dat we stil moeten blijven staan. Integendeel! Tegenwoordig is het goed mogelijk om op afstand samen te werken en nieuwe dingen te leren. Zoals onze collega Lotte Horstman heeft ervaren. Lotte onderging vorige week versneld haar vuurdoop met betrekking tot haar eerste online training als een trainer.

Mijn eerste online training

Vorige week was het zover en heb ik een online Navisworks training gegeven aan een werkvoorbereider van KBM Groep. Navisworks is software, die veel gebruikt wordt bij het werken met BIM. The BIM practice geeft praktijkgerichte training in het gebruik van dit softwarepakket. Het was dubbel spannend voor mij, want door de afgekondigde maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, moest de training opeens op afstand – en dus online – plaatsvinden. Dat vergde extra voorbereidingen. Daarbij: het was de eerste keer dat ik online deze training zou gaan geven.

Easy does it

Maar het leek vooraf ingewikkelder. Want net zoals bij een gewone telefonische afspraak belden wij elkaar op de afgesproken tijd, alleen nu via TeamViewer. Via dit programma kon ik meekijken op het scherm van de werkvoorbereider. Groot voordeel van Teamviewer is dat het beeldscherm van de ander niet alleen wordt gedeeld, maar ook kan worden ‘overgenomen’. (Alles uiteraard beschermd met een wachtwoord en dus is toestemming vereist. Veiligheid voor alles.) Op zijn computerscherm was het model geopend, waaraan de werkvoorbereider aan het werken was. Door TeamViewer was mijn muis verbonden met zijn scherm. Dus als ik mijn muis bewoog, dan was het zichtbaar op zijn scherm. En vice versa. Bijzonder om te zien en tegelijkertijd: als we het fenomeen internet normaal vinden, dan is deze online manier van samenwerken eigenlijk net zo logisch.

Onze ervaringen

Na afloop hebben we de online training kort geëvalueerd. We concluderen beiden, dat het een efficiënte training was. Bovendien: uitstekend te volgen via het gedeelde scherm, en er was alle ruimte om alle vragen te stellen die normaal gesproken ook gesteld kunnen worden tijdens een training. Missie geslaagd! Dus de vraag is niet of de volgende online training kan worden gegeven, maar wanneer. Word jij de volgende werkvoorbereider of projectleider, die ik training in Navisworks (of Solibri) mag geven?

Vastgoed dossiers op orde! 

Lees hier de Blog van onze Sjoerd Beun " Een pittige maar heerlijke klus waar ik als Joyful Producer enthousiast van wordt! " Voor het Rijksvastgoedbedrijf ben ik “Joyful Producer Sjoerd” als projectleider bezig met een mooi project waarmee vastgoeddossiers in deze organisatie op orde worden gebracht.   Om te beginnen hebben wij (ik en mijn team) de huidige knelpunten met betrekking tot vastgoeddossiers in kaart gebracht. Onze focus ligt daarbij op vastgoeddocumenten; dat zijn documenten welke...

Tijd om te gaan

Lees hier de Blog van onze Lisa Dol. Na een prachtig jaar samenwerken, groeit ze door naar Wyzer “Eigenlijk begin je ergens, na een tijdje verandert het en dan werk je aan je vertrek.” Soms sta je op een tweesprong van keuzes. Ga ik door omdat ik het hier fijn vindt of kies ik voor mezelf om te groeien? Dit is misschien wel een van de lastigste keuzes als je merkt dat je niet meer op je plek bent. Een van de eerste dingen die Dirk Jan tegen me zei toen ik hier begon was: “eigenlijk...

Doe maar zo’n BIM adviesje…

Laatst was ik (Dirk Jan) bij weer bij een oude klant, waar we in het begin van ons bedrijf BIM-advies mochten geven. Dit bevestigde een patroon dat, pijnlijk, vaak voorkomt in de consultancy. Het was ondanks dat een leuk gesprek, met veel herkenning over wat er nu speelt. Zo af en toe bezoek ik een “oude” klant om te horen hoe het gaat. Met the BIM practice hebben we hier advies gegeven en daarna zijn ze zelfstandig doorgegaan, ik ben dan na een tijd nieuwsgierig hoe het gaat. In de eerste...