ADVIES     TRAINING     IMPLEMENTATIE

Hoe monitor je data?

Meedenken en bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw product, daar kan je mij voor wakker maken. Supergaaf om samen met de mensen van techniek je eigen ideeën concreet in een product proberen te gieten. Dit doe ik nu –als tussendoortje- bij onze samenwerkingspartner Skarp. 

Afgelopen twee jaar ben ik (Paco) als programmamanager Datakwaliteit bij Woonzorg Nederland (woningcorporatie met circa 45.000 verhuurbare eenheden) bezig geweest met het optuigen en monitoren van diverse dataverbetertrajecten, het afstemmen met de betrokken mensen en het optimaliseren en borgen van processen en systemen. Deze opdracht is net afgelopen en ben alweer een paar maanden werkzaam als projectleider bij Skarp. In deze rol begeleid ik consultants van Skarp en de klanten (ook weer woningcorporaties) bij het implementeren van diverse dashboards die op basis van sectorstandaarden inzicht geven in de (kwaliteit van de) belangrijkste data.

Skarp is een relatief jong bedrijf (inmiddels geen start-up meer) met enthousiaste mensen maar zeker nog vol in ontwikkeling en met veel ideeën en ambities. Zo ook de wens en noodzaak om een integrale datakwaliteitsmonitor te ontwikkelen. Die aan de hand van de standaard (CORA)processen en (VERA)definities helder inzicht geeft hoe de data van de woningcorporatie er voor staat en handvatten biedt om deze data gericht te verbeteren. In de basis geeft dit houvast aan corporaties die hier nog niet heel bekend mee zijn, maar zal ook mogelijkheden bieden voor corporaties met specifiekere wensen om (zelf) maatwerk toe te voegen.

Gelukkig heeft Skarp hier al langer over nagedacht en ligt er al een mooie basis. En mag ik, samen met mijn collega Sjoerd, én onze ervaringen op het gebied van datakwaliteit en datamanagement meedenken en richting geven aan het verdere functioneel ontwerp hiervan. Ik vind het heel leuk om dit traject verder te brengen en super handig om later ook in te zetten bij corporaties.

Vastgoed dossiers op orde! 

Lees hier de Blog van onze Sjoerd Beun " Een pittige maar heerlijke klus waar ik als Joyful Producer enthousiast van wordt! " Voor het Rijksvastgoedbedrijf ben ik “Joyful Producer Sjoerd” als projectleider bezig met een mooi project waarmee vastgoeddossiers in deze organisatie op orde worden gebracht.   Om te beginnen hebben wij (ik en mijn team) de huidige knelpunten met betrekking tot vastgoeddossiers in kaart gebracht. Onze focus ligt daarbij op vastgoeddocumenten; dat zijn documenten welke...

Tijd om te gaan

Lees hier de Blog van onze Lisa Dol. Na een prachtig jaar samenwerken, groeit ze door naar Wyzer “Eigenlijk begin je ergens, na een tijdje verandert het en dan werk je aan je vertrek.” Soms sta je op een tweesprong van keuzes. Ga ik door omdat ik het hier fijn vindt of kies ik voor mezelf om te groeien? Dit is misschien wel een van de lastigste keuzes als je merkt dat je niet meer op je plek bent. Een van de eerste dingen die Dirk Jan tegen me zei toen ik hier begon was: “eigenlijk...

Doe maar zo’n BIM adviesje…

Laatst was ik (Dirk Jan) bij weer bij een oude klant, waar we in het begin van ons bedrijf BIM-advies mochten geven. Dit bevestigde een patroon dat, pijnlijk, vaak voorkomt in de consultancy. Het was ondanks dat een leuk gesprek, met veel herkenning over wat er nu speelt. Zo af en toe bezoek ik een “oude” klant om te horen hoe het gaat. Met the BIM practice hebben we hier advies gegeven en daarna zijn ze zelfstandig doorgegaan, ik ben dan na een tijd nieuwsgierig hoe het gaat. In de eerste...