SET     GROUND     EXPLORE

Een Helweek?! Meen je dit?

Een week lang de beste versie van jezelf zijn. Ruud, Dirk Jan, Equito, Veerle en Paco gingen de uitdaging aan. Je staat om 5.00 uur naast je bed, sport intensief, gaat keihard aan het werk met volle focus en dan om 22.00 uur weer naar bed. Donderdag op vrijdag haal je de nacht door. Iedere dag heeft een ander thema waar je mee aan de slag gaat. Ondanks dit, het lijkt nog overzichtelijk, was er een groot heikel punt voor alle Joyful Producers die de uitdaging aangingen: (bijna) geen koffiedrinken… Welkom bij de Helweek. Toch brengt zo’n week ook inzichten met zich mee, we stelden de die hards een paar vragen over hen ervaringen.

 

 

Waarom ga je dit doen?!
Paco: “ken je de film Yes Man? Ik vind het eigenlijk altijd goed om ja te zeggen tegen nieuwe ervaringen!” Voor anderen ligt dit toch iets anders. Veerle vindt het een uitdaging om de beste versie van jezelf te zijn. Ruud nam het initiatief nadat hij ooit het boek kreeg van de mannen van KYP. “De uitdagingen van een Helweek spreken me aan. De combinatie van discipline, buiten je comfortzone en reflectie voor persoonlijke ontwikkeling, daar ga ik goed op” (Dirk Jan).

 

 

De ervaringen
Zo’n week wordt goed ontvangen, positief, maar ook zwaar. Het stellen van doelen in de voorbereiding is door sommigen onderschat. Je moet namelijk niet te veel willen om aan te werken. De nachtdoorhalen, ja dat was wel een dingetje… Het slaapritme is al veranderd en dan ook nog eens een nachtje zonder slaap. De nacht zelf was prima te doen, maar de dag erna… Ja, daar hadden ze nog niet over nagedacht. Het positieve aan de Helweek is dat je de beste versie van jezelf neerzet. En daar leer je veel van!

 

 

Helweek in het dagelijks leven
Oké, dan heb je je ervaringen en gewoontes een beetje aangepast en dan?! Wat de strijders meenemen van zo’n week is

 

  • Meer balans tussen werk en privé
  • Meer sporten
  • Gelijk je bed uitkomen
  • Minder koffie, maar niet zonder!
  • Minder tv en sociale media

 

 

En nog wel wat andere kleine dingen, maar dit is zo ontzettend persoonlijk. Iedereen leert namelijk iets anders over zichzelf én zijn of haar doen en laten.

 

 

Maar dit was echt verschrikkelijk…
Die nacht doorhalen was geen succes. Dat eist zo ontzettend veel energie, maar ook de dagen erna. Het functioneren en werken gaat die dag ook echt niet lekker dan. Ook nog wel een dingetje voor onze Joyful Producer: geen koffiedrinken. Wat doe je standaard tijdens het werk, als je opstaat of na het eten? Koffiedrinken.

Tip, zo’n Helweek?
Iedereen raadt het toch wel aan. Het moet alleen bij je passen. De nacht doorhalen is als zwaarst ervaren en dat wordt dan ook afgeraden. Het voordeel van een Helweek is dat je inzicht krijgt in je routine, gewoontes en het doorbreekt je dagelijkse leven. Durf jij het ook?

 

Doe maar zo’n BIM adviesje…

Laatst was ik (Dirk Jan) bij weer bij een oude klant, waar we in het begin van ons bedrijf BIM-advies mochten geven. Dit bevestigde een patroon dat, pijnlijk, vaak voorkomt in de consultancy. Het was ondanks dat een leuk gesprek, met veel herkenning over wat er nu speelt. Zo af en toe bezoek ik een “oude” klant om te horen hoe het gaat. Met the BIM practice hebben we hier advies gegeven en daarna zijn ze zelfstandig doorgegaan, ik ben dan na een tijd nieuwsgierig hoe het gaat. In de eerste...

Corporaties: financially driven?

Een fundamenteel recht in Nederland is dat iedereen prettig kan wonen, maar hoe zit dit met de financiering van betaalbare huurwoningen? Woningcorporaties leveren daar een onmisbare bijdrage aan. Corporaties zorgen voor betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit voor mensen die op de woningmarkt moeilijk passende huisvesting kunnen vinden. In deze blog vertelt Sjoerd je alles over deze gedrevenheid…   Maar er zijn grote uitdagingen op de woningmarkt. In de eerste plaats is de (sociale)...

Software… Hoe kies je dat?!

Voor een klein architectenbureau moest ik (Veerle) een advies schrijven voor het implementeren van BIM. Hierin worden BIM-documenten, software, hardware en opleiding besproken. Voor het softwareadvies ben het internet in gedoken. Ik werk als BIM-coördinator, dus ik hoor best veel software programma’s die worden gebruikt. Toch zag ik door de bomen het bos niet meer.   BIM is een trend en er willen veel mensen mee op die trein. Helemaal terecht natuurlijk, want BIM is ook heel leuk en...